Mahmud Abbas Güçleri Habbab El-Hamed’i Gözaltına Aldı…

  • 17 Şubat 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Mahmud Abbas Güçleri Habbab El-Hamed’i Gözaltına Aldı…

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde siyasi gözaltıları ve özgürlüklere baskısını sürdürüyor.

Batı Yaka güvenlik birimleri gece iki kişiyi gözaltına alırken, işgal güçleri de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin serbest bıraktığı üç kişiyi gözaltına aldı.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi Ramallah vilayetinde Beytin köyü sakinlerinden İbrahim Mahmud Verde’yi ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı. Verde’nin birkaç ay önce işgal askerlerinin attığı kurşunla boynundan yaralandığı ifade edildi.

Nablus vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi Arap Araştırma Merkezi Genel Yayın Yönetmeni ve davetçi Habbab El-Hamed’i gözaltına aldı. Koruyucu Güvenlik biriminin El-Hamed’in evine baskın düzenlediği ve evde arama yaparak bilgisayarına el koyduğu kaydedildi.

Habbab El-Hamed’in ailesi yaptığı açıklamada, Koruyucu Güvenlik birimi devriyelerinin 33 yaşındaki Şeyh Habbab El-Hamed’in Nablus kenti El-Meacin bölgesindeki evine baskın düzenlediğini ve evin her yanını didik didik arayarak bilgisayarına el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin de Beytlahim, Kalkiliya ve El-Halil’de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin serbest bıraktığı üç kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.