Mahmud Abbas Güçleri İki Eski Esiri Tutukladı

  • 26 Ocak 2018
  • 919 kez görüntülendi.
Mahmud Abbas Güçleri İki Eski Esiri Tutukladı

Filistin halkını ve davasını bırakıp düşmanın güvenliğini sağlamakla meşgul olan ve işgale karşı direnmek isteyen kişilere de nefes aldırmayan Abbas yönetimine bağlı güçler siyasi görüşleri nedeniyle iki kişiyi tutukladı, bir kadını da ifade vermeye çağırdı.

Filistin Yönetimi güvenlik güçleri Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde, daha önce işgal güçleri tarafından tutuklanan ve 9 ay idari cezayla zindanda tutulduktan sonra iki ay önce serbest bırakılan eski esir İhsan Debabise’yi ifade vermeye çağırdı.

Batı Yaka’nın Cenin şehrinde ise siyasi tutukluların ailelerine karşı baskılarını sürdüren Abbas güçleri, Es-Sile El-Harisiyye beldesinde evlerine baskın yaptıkları Cafer Zeyud ile Hani Zeyud’u tutukladılar. Cafer ve Hani’nin 8 yıldır Abbas zindanlarında bulunan Kudüs Müfrezeleri komutanı Ala Zeyud’un kardeşleri olduğu belirtildi.

Ala Zeyud işgale karşı direniş eylemlerine karıştığı iddiasıyla Abbas güçleri tarafından sekiz yıl önce tutuklanmış ve zindana atılmıştı. Zeyud Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik tarafından 1 Mart 2010’da beraberinde olan Bacis Adil Hamdiye (37) ile birlikte tutuklanmadan önce işgal güçlerinin birkaç suikast girişimine maruz kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.