Mahmud Abbas, Kudüs’ü gerekçe göstererek seçimleri erteleme kararı aldı

  • 30 Nisan 2021
  • 353 kez görüntülendi.
Mahmud Abbas, Kudüs’ü gerekçe göstererek seçimleri erteleme kararı aldı

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgalci İsrail yönetiminin, “hükümet olmadığı” gerekçesiyle işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Filistin seçimlerine ilişkin kendilerine bir cevap vermekten kaçındığını açıkladı ve bunu gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe kadar seçimlerin ertelendiğini resmen duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde dün (29 Nisan Perşembe) akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar süren Filistinli Liderler Toplantısı’nda 22 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Abbas, “Bugün, Kudüs’te seçimlerin yapılmasıyla ilgili İsrail tarafından bizlere birtakım mesajlar ulaştı. Gönderilen mesajlarda, halihazırda İsrail hükümeti bulunmadığı için seçimler hakkında bir cevap veremedikleri belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Televizyonu’nca canlı yayınlanan konuşmasında Abbas, “Keza Avrupa Birliği de İsrail’in Kudüs’te seçim talebine yanıt vermemesinden duyduğu hayal kırıklığını Filistin tarafına bildirdi.” dedi.

Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da olduğu gibi Kudüs’te de seçimlerin yapılması gerektiğini aksi takdirde seçimlere gitmeyeceklerini aktaran Abbas, “Şayet İsrail, seçimlerin Kudüs’te de yapılmasına onay verirse o zaman seçimlere gideriz.” diyerek bir kez daha İsrail’in direktiflerine, arzu ve isteklerine göre hareket ettiğini ortaya koymuş oldu.

Aynı zamanda Abbas, Siyonist İsrail tarafının, Filistin Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır’ı, seçim hazırlıkları kapsamında Doğu Kudüs’e gitmesi durumunda gözaltına almakla tehdit ettiğini açıkladı.

Dün akşam Ramallah kentinde Filistin Yönetimi Başkanı Abbas’ın başkanlığı ve Filistinli grupların liderlerinin katılımıyla Filistin seçimlerini görüşmek üzere bir toplantı düzenlendi. Toplantı sonrasında Abbas, Kudüs’te seçimlerin yapılacağına dair bir güvence verilmemesini gerekçe göstererek belirsiz bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.