Mahmud Abbas’a Bağlı Güçlerden Hamas Liderlerine Tutuklama

  • 23 Ocak 2016
  • 714 kez görüntülendi.
Mahmud Abbas’a Bağlı Güçlerden Hamas Liderlerine Tutuklama

Siyonist işgal rejimi İsrail’e hizmet etmeyi sürdüren Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçlerin direniş hareketlerine mensup şahıslara yönelik baskıları sürüyor.

Bugün (23 Ocak Cumartesi) Batı Yaka’nın birçok noktasına operasyonlar yapan Abbas güçleri 4 kişiyi tutukladı ve 7 kişiyi de ifadeye çağırdı. Kaynaklar tutuklanan ve ifadeye çağırılanlardan bazılarının Hamas hareketinin liderlerinden olduklarını belirtti.

Batı Yaka’daki Hamas teşkilatı yayınladığı basın açıklamasında, Abbas güçlerinin dün Cuma hutbesinde Batı Yaka’daki istihbarat başkanı Macid Ferec’in işgalciye karşı 200 eylemi engelledikleriyle ilgili açıklamasını eleştiren Hizbuttahrir’in enformasyon bürosu üyesi Musab Ebu Arkub’u tutukladığını duyurdu.

Açıklamaya göre Kalkiliya’da da Koruyucu Güvenlik güçleri eski esir Abdullah Cuaydi’yi tutukladı. Eski esirlerden olan Cuaydi siyasi görüşleri nedeniyle daha önce de birkaç kez Abbas güçleri tarafından tutuklanmıştı.

Diğer taraftan Koruyucu Güvenlik Kalkiliya’da Hamas’ın önde gelen liderlerinden gazeteci Mustafa Sabri, Şeyh Bilal Suveylim, Ammar Suveylih, Şeyh Muhammed Muslih, Muhammed Tabasiyye’yi ifade vermeye çağırdığını belirterek, bunların daha önce işgal zindanlarında kaldıktan sonra serbest kalan esirler olduğunu ve birkaç kez Abbas güçleri tarafından siyasi görüşleri nedeniyle tutuklandıklarını ifade etti.

İfadeye çağırılanlar arasında Hamas liderlerinden Riyad Raşid Velvil (60) de vardı. Şeyh Riyad, 11 saat sorgulanıp alıkonulduktan sonra sağlığının bozulması üzerine serbest bırakıldı ve kalp atışlarındaki düzensizlikle yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Tulkerem de ise istihbarat güçleri eski esir Leys El-Atili iş yerinden alıp tutuklarken, Koruyucu Güvenlik de Kuteybe El-Cibali’yi tutukladı.

Nablus’ta ise Koruyucu Güvenlik İslam İnan Beşkar’ı Asker Mülteci Kampı’nda ifadeye çağırırken, istihbarat güçleri de babasını ifadeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.