Mahmud Abbas’ın Güvenlik Konseyi’ndeki Konuşmasına Hamas Hareketinden Sert Eleştiri

  • 22 Şubat 2018
  • 980 kez görüntülendi.
Mahmud Abbas’ın Güvenlik Konseyi’ndeki Konuşmasına Hamas Hareketinden Sert Eleştiri

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmanın istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Abbas’ın konuşmasının Oslo Anlaşması’nın sona erdirilmesini isteyen ve müzakerelere dönülmesini reddeden milli tavra aykırı olduğunu belirten Hamas, Filistin Yönetimi Başkanı’nın konuşmasında dile getirdiği girişimin de milli tavrı temsil etmediğini ifade etti.

Hamas Hareketi dün akşam (21 Şubat Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgalcilerin ihlallerinin ve cinayetlerinin sürdüğüne, Amerika’nın Kudüs ve mülteciler konularındaki tehlikeli kararlarına, Amerika’nın işgal rejimi yanlısı tavrına işaret ederek, Abbas’ın başarısız müzakere sürecini yeniden diriltme çabası içinde olduğunu kaydetti.

Filistin davasına bir kesimin tek başına karar vermesi haline son verilmesi çağrısında bulunan Hamas, Filistin’de birlik ve bütünlüğün bir an önce sağlanmasını istedi.

Hamas Hareketi, Filistin halkının haklarını ve sabitelerini koruyacak, direniş temeline dayalı milli bir strateji benimsemeye davet etti.

Mahmud Abbas, salı günü yaptığı açıklamada, siyonist rejim ile Filistinliler arasında barış görüşmelerinin yeniden hızlı bir şekilde başlamasına hazır olduklarını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.