Mahmut Abbas Güçleri, Filistinli Kadın Gazeteciye İşkence Yaptı

  • 05 Nisan 2019
  • 1.179 kez görüntülendi.
Mahmut Abbas Güçleri, Filistinli Kadın Gazeteciye İşkence Yaptı

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin son günlerde hedef aldığı isimlerden biri de işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli bir kadın gazeteci.

Filistinli kaynaklar, Nablus’ta Genel İstihbarat birimi subaylarının eski kadın esir Filistin Ferid Necm’e kötü muamelede bulunduklarını ve işkence yaptıklarını söyledi.

Kaynaklar, işgal rejimi zindanlarında sekiz yıl esir tutulduktan sonra 2017 yılında özgürlüğüne kavuşan Filistinli gazetecinin Gazze’den yayın yapan radyolara konuştuğu için “Filistin Yönetimi aleyhine halkı tahrik etmek” ile suçlandığını ve Nablus’taki Genel İstihbarat birimi subaylarının baskılarına maruz kaldığını ifade etti.

Arabi 21 sitesine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Ömer ve Ebu Raid isimli iki istihbarat subayının Nablus’taki El-Mahfiyye ve Cuneyd cezaevlerinde Filistinli kadın gazeteciye Aralık ayından itibaren işkence yaptıklarını belirtti.

Genel istihbarat birimi subaylarının sorgu sırasında Filistin Ferid Necm’in gözlerini ve ellerini bağladıkları, ayaklarını tekmeledikleri, üzerine soğuk su döktükleri ve yüzüne tokat attıkları bildirildi.

Filistinli kadın gazetecinin gördüğü işkenceler sebebiyle vücudunda morluklar ve berelenmeler oluştuğu kaydedildi.

Gazze’den yayın yapan radyolara işgal zindanlarında tutulan kadın esirler hakkında konuştuğu için yedi kez sorguya çekilen Filistinli kadın gazetecinin Nablus’un Eski Belde semtinde eski kadın esirlerin toplantısı sırasında Filistin Yönetimi’nce affedilen azılı bir suçlu tarafından kaçırılıp istihbarat görevlilerinin huzurunda sorguya çekildiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.