Mahmut Abbas rest(!) çekti: Değişmez değerlerimizden feragat etmeyiz!

  • 01 Ocak 2015
  • 946 kez görüntülendi.
Mahmut Abbas rest(!) çekti: Değişmez değerlerimizden feragat etmeyiz!

Mahmud Abbas, Filistin meselesinin önemsizleştirilmesini kabul etmeyeceklerini belirterek, “Değişmez değerlerimizden feragat etmeyeceğiz” dedi.

Mahmud Abbas, Fetih hareketinin kuruluşunun 50’nci yılı münasebetiyle televizyonunda  yaptığı konuşmada, İsrail’in işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören karar tasarısının BM’de reddedilmesine değinerek, “Filistin meselesinin önemsizleştirilmesini kabul etmeyeceğiz” dedi.

“Ciddi müzakerelerin” ardından BMGK’dan, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistindevletinin kurulması ve Yahudi yerleşim birimi inşaatlarının durdurulmasını talep ettiklerini vurgulayan Abbas, “Haklarımızı elde etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Abbas, sözlerine şöyle devam etti:

ABD’ye Filistin meselesinin çözüme ulaşması için sarfettiği çabalar için teşekkür ederiz. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, barış sürecinin aksamasının ardında Batı Şeria’da yerleşim birimleri inşasının olduğunu biliyor. İzlediği politika ile ABD’yi izole eden İsrail’dir. ABD, İsrail ürünlerini boykot etmeye başlayan Avrupa’nın tavrını algılayamamış gibi gözüküyor. Bütün bunların nedeni, dünyanın modern tarihte yer alan bu uzun süreli nahoş işgalden bıkmış olmasıdır.”

Barış süreci ve Gazze’nin yeniden imarı konularına bağlılığını dile getiren Abbas, Fetih’in 50’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak şunları kaydetti:

“Yeminimizi ve ahdimizi yineliyoruz. Değişmez değerlerimizden feragat etmeyeceğiz. Çeşitli bölgelerdeki kamplarda yaşayan halkımızı, evlerine dönene kadar gözetmeye devam edeceğiz. Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada, ABD ve Avustralya tasarıya ret oyu vermiş, İngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda çekimser kalmıştı. Fransa, Ürdün, Şili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya’nın evet oyu kullandığı tasarının kabulü için gerekli 9 oy sağlanamamıştı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.