Mahmut Abbas Yönetiminde Çatlak Sesler Gelmeye Başladı: “Filistin’in Gerçek Başkanı Avigdor Liebermandır” ​

  • 21 Şubat 2018
  • 1.755 kez görüntülendi.
Mahmut Abbas Yönetiminde Çatlak Sesler Gelmeye Başladı: “Filistin’in Gerçek Başkanı Avigdor Liebermandır” ​

Filistin Kurtuluş Örgütü Sekreteri Saib Arikat, Filistin halkının gerçek başkanının işgal rejimi savaş bakanı Avigdor Lieberman olduğunu ve Filistin Yönetimi’nin yakında yok olacağını söyledi.

Arikat, Dün (20 Şubat Salı) işgal rejimi televizyonu 2’nci kanalına verdiği röportajda, “Söyleyeceğim bazı şeyler Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı kızdırabilir. Filistin halkının gerçek başkanının savaş bakanı Avigdor Lieberman olduğuna inanıyorum. Başbakan ise Yoav Mordechai’ın koordinatörü” dedi.

Abbas’ın Lieberman ve Mordechai’ın izni olmadan Ramallah’tan dışarıya çıkamadığını belirten Arikat, Filistin halkının iki devletli çözüme inancını kaybetmeye başladığını öne sürdü.

Filistin halkının Yahudi yerleşkelerinin varlığı nedeniyle iki devletli çözümü gerçekçi bulmadığını söyleyen Arikat, Filistin sokağında bugün vatandaşları eşit haklara sahip tek devletin konuşulduğunu iddia etti.

Amerika’da akciğer nakli ameliyatı olmadan önce Filistinli bir gencin dil nakli ameliyatı olmayı ve Filistin halkını kandırmayı bırakacak yeni bir dil edinmeyi önerdiğini anlatan Arikat, bu fikrin doğruluğuna inanmaya başladığını söyledi.

62 yaşındaki Saib Arikat, 1996 yılından bu yana Filistin Başmüzakerecisi görevini yürütüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.