Mahmut Vaizi: Trump içine düştüğü çıkmazdan kurtulma telaşında

  • 23 Ağustos 2020
  • 1.556 kez görüntülendi.
Mahmut Vaizi: Trump içine düştüğü çıkmazdan kurtulma telaşında

İslami İran Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Mahmut Vaizi, Amerika terör devletinin tetik mekanizmasını uygulama çabalarına değinerek, ABD Başkanı Donald Trump böylece iç ve dış arenalarda içine düştüğü çıkmazdan kurtulmaya çalıştığını belirtti.

Cumartesi günü bir TV programında Amerika’nın İran’a BM yaptırımlarını yeniden dayatma çabaları ve Tahran’ın tepkisini değerlendiren Cumhurbaşkanı özel kalem müdürü Vaizi şöyle dedi:

Trump’ın icraatı değerlendirildiğinde, destek kaybına uğradığı, Amerika’nın sorunları korona virüs salgını ile beraber arttığı, ayrıca Amerika’nın birçok kentinde ırkçılık karşıtı protesto eylemleri düzenlendiği anlaşılıyor.

Vaizi şöyle devam etti:

Amerika Başkanı Trump ülkesi eski konuma sahip olduğunu zannediyor ve BM güvenlik konseyine bir kararname taslağı sunduğu zaman nüfuzunu kullanarak başka ülkeleri kendisi ile eşgüdümlü hareket etmeye zorlayabileceğini düşünüyordu. Ancak Trump iki ay propaganda yaptıktan sonra konseye, sadece bir tek ülkenin desteklediği ve 13 ülke destek vermediği bir kararname sunabildi.

Vaizi, şimdi de BM güvenlik konseyinin üyeleri Amerika’nın tetik mekanizmasını uygulama talebini kabul etmediğini belirterek, Amerika BM güvenlik konseyine sunduğu kararname taslağı reddedilince şimdi de üyesi olmadığı bir kararnameye sarıldığını kaydetti.

Amerika terör devleti BM güvenlik konseyine sunduğu ve İran’a sınırsız silah ambargosu uygulanmasını öngören kararname taslağı reddedilince bu kez tetik mekanizmasına başvurmayı gündemine aldı. Oysa BM güvenlik konseyinin diğer daimi üyeler, Amerika Bercam nükleer anlaşmasından resmen çekildiğini ve bu yüzden tetik mekanizmasını uygulayamayacağını belirterek Washington’un bu hareketine karşı çıkıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.