Makedonya, Yunanistan sınırına tel çit örmeye başladı

  • 28 Kasım 2015
  • 705 kez görüntülendi.
Makedonya, Yunanistan sınırına tel çit örmeye başladı

Makedonya Yunanistan sınırına çit örmeye başladı. Hükümet sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Makedonya’ya yasa dışı geçişleri önlemek ve resmi kontrol noktasından göçmen akışını kanalize etmek amacıyla güneyindeki Yunanistan sınırına çit örülmeye başlandığını açıkladı.

Hükümet sözcüsü Aleksandar Gjorgjiev” Göçmelere insanca muamele sağlamak ve resmi kontrol noktalarından geçişlerini sağlayarak kayıt altına almak için teknik işlemleri başlattık” dedi. Gjorgjiev, “Sınır açık kalacak ve savaştan etkilenen bölgelerden gelen tüm göçmenlerin giriş yapmasına izin verilecek” dedi.

Öğlen saatlerinde yüksek voltaj verilen tellere değen Faslı bir göçmenin vücudunda ciddi derecede yanıklar oluşması üzerine sınırda göçmen ve polisler arasında gerginlik yeniden alevlendi. yüksek voltajlı tele değdiği anda vücudunda birinci derece yanıklar oluşan sığınmacı yunanistan’da hastaneye kaldırıldı, durumunun ciddi olduğu belirtildi. Polis göçmenlerin aniden başlayan yoğun yağış altında kalmasından Yunanistan’ı suçlayarak göz yaşartıcı bomba ile sığınmacıları kovaladı. Yunan sınırında toplam 800 sığınmacı Makedonya’ya geçmek için bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.