Malezya’da ABD-İsrail mallarına boykot

  • 23 Aralık 2017
  • 1.316 kez görüntülendi.
Malezya’da ABD-İsrail mallarına boykot

Malezya halkı bir kez daha Amerika aleyhinde gösteri düzenleyerek Amerika-İsrail mallarına boykot uygulanması talebinde bulundular.

İRNA’nın verdiği habere göre Malezyalı göstericiler, ellerinde Amerika ve İsrail karşıtı pankartlar taşıyarak Amerikan ve İsrail mallarına boykot uygulanmasını talep ettiler.

Amerikan-İsrail mallarının boykot dilmesi eylemler geçen hafta başlarından başlamış bulunmaktadır.

KUALA Malezya’nın Putrajaya şehrinde ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki için “Kudüs Mitingi” düzenlendi.

Putrajaya’daki Putra Camisi’nde cuma namazının ardından gerçekleşen mitinge, Başbakan Necip Rezzak, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri dahil yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

Katılımcılar İsrail ve ABD aleyhine slogan atarak, “Kudüs’e Sahip Çık”, “Siyonistlere Hayır”, “Kahrolsun İsrail” gibi pankartlarla ABD’nin Kudüs kararını protesto etti.

Gösteride konuşan Rezak, ABD Başkanı Donald Trump’un Filistin’i destekleyen ülkelere karşı finansal tehditlerine değinerek, “Hiçbir zaman ABD’den borç veya yardım istemedik. Aksine onlar bizden birçok konuda yardım istiyor. Mesela uçaklarını satın almamız konusunda bizden yatırım yapmamızı istemesi gibi.” diye konuştu,

Rezzak, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı Müslümanlara birlik çağrısı yaparak şunları kaydetti:

“Aramızda olan siyasi farklılıkları unutalım. Sorunlara karşı birleşebilme kabiliyetine sahibiz. Yeşil, kırmızı, turuncu veya başka renkte olup olmadığımız önemli değil. Aynı amacı paylaştığımız sürece, bu sorunları aşabiliriz. Bu dayanışmayı İslam’ın yükselişi için bir tsunami haline getirelim.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.