Maliki: Barzani’nin Referandum Yapma Hakkı Yok

  • 31 Mayıs 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Maliki: Barzani’nin Referandum Yapma Hakkı Yok

Irak eski Başbakanı ve şimdiki Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri el Maliki Kerkük, Kürdistan ve Başkan Mesud Barzani hakkında sert açıklamalarda bulundu. Bağımsızlık referandumuna karşı ‘askeri güç’ kullanacaklarını söyledi.

Dava Partisi lideri Nuri el Maliki yaptığı açıklamada; “Barzani Irak’ın tüm kırmızı çizgilerini aştı. Barzani’nin yasal olarak, Kerkük’ün ayrılması için referandum yapmaya hakkı yok. Irak’ta hiçbir vilayet ve bölgenin ayrılmak için referandum yapma hakkına ilişkin bir yasa mevcut değil.” diye konuştu.

Zernewsin verdiği habere göre; Barzani’nin ‘bağımsızlık referandumu’ açıklamalarına tepki gösteren Nuri el Maliki “Barzani’nin sürekli ‘referandum yapacağız’ demeye hakkı yok, tüm kırmızı çizgileri aştı.” ifadesini kullandı.

Kürdistan’ın İsrail istihbarat alanı olduğunu iddia eden Nuri Maliki “Eğer Barzani bağımsızlık sürecini devam ettirirse Irak ordusu müdahale edecek. Barzani; Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi parçalamak istiyor. Onun için dört ülkenin beraber müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.