Mandela’nın 100. doğum yıldönümü kutlandı

  • 19 Temmuz 2018
  • 2.057 kez görüntülendi.
Mandela’nın 100. doğum yıldönümü kutlandı

Güney Afrika’da ırkçılığa karşı verdiği mücadelesiyle tanınan hareketin lideri Nelson Mandela’nın doğumunun 100. yıldönümü İran dışişleri bakanlığı müsteşarı, BM araştırma merkezi başkanı, Güney Afrika büyükelçiliği maslahatgüzarı ve Tahran’daki bazı ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla düzenlendi.

18 temmuz 1918’de Cape Town’da dünyaya gelen Nelson Mandela 5 aralık 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

BM genel kurulu, Kasım 2009 tarihinde, Güney Afrika’da ırkçılıkla mücadele hareketi lideri Nelson Mandela’nın özgürlük ve barış kültürüne yardımını resmiyete tanıyarak, 18 temmuz tarihini ‘uluslararası Nelson Mandela’ günü olarak isimlendirmiştir.

İRNA’nın haberine göre, İran dışişleri bakanlığı müstaşarı Murtaza Sermedi, sözkonusu merasimde yaptığı açıklamada, Mandela’nın barışın gerçekleşmesi için çaba gösteren büyük liderlerden biri olduğunu belirterek, onun özgürlük yolunda kesintisiz mücadele ettiği ve fedakarlık yaptığını ve onun bu yüzden dünyada barışta örnek alındığını söyledi.

Sermedi, dünyada mevcut buhranlara da temasla, bu gibi buhranlardan geçmek için şiddet ve ırkçılık karşıtı Nelson Mandela gibi kişilerden ders almak gerektiğini söyledi.

Güney Afrika’nın Tahran büyükelçisi Soraya Jacobs da, sözkonusu merasimde, İran’a, Güney Afrika halkının özgürlük hareketlerine verdiği destekten dolayı şükranlarını bildirdi.

BM’nin Tahran’da araştırma merkezi başkanı Maria Dotsenko da, merasimde yaptığı konuşmada, Mandela’nın hayatını insanlara hizmet etmek için sunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.