Mansur Hadi Fitneye Devam Ediyor…

  • 07 Mart 2015
  • 735 kez görüntülendi.
Mansur Hadi Fitneye Devam Ediyor…

Yemen’de siyasi gruplar arasında geçiş dönemi için görüşler birbirine yaklaşmak ve anlaşma sağlanmak üzereyken, Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi yıkıcı ve tefrikacı çabalarına, Suudi Arabistan’ın desteği altında devam ederek, Yemen’de siyasi çatlağı tırmandırmaya çalışıyor.

Yemen Devrim Yüksek Komiteleri, Yemen halkını bugün “istikrar tesisi için devrime devam” sloganıyla başkent Sana’da gösteri düzenlemeye çağırdı. Dün (06.03.2015) de Sana’da çeşitli siyasi gruplar, BM’nin Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer’in gözcülüğünde toplanarak, başkanlık konseyi, geçiş süreci ve geçici hükümette görev alacak bakanlar sayısı hakkında görüş teatisinde bulundular.

Toplantıya katılan siyasi parti ve gruplar, Yemen’in kurulacak geçici hükümetinde, 35 bakanın görev yapması üzerinde anlaşırken, siyasi partilerin bakanlıklar ve hükümetteki payı konusunda anlaşmaya varamadılar.

Yemen’de siyasi gruplar arasında anlaşma sağlanırken, görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve Suudi Arabistan başta olmak üzere başkanlar tarafından yürütülen girişimlerinin devamında, Ensarullah Hareketi’nin gelir kaynağını kesmek ve kendi hükümetinin bütçesini karşılamak amacıyla, mali kaynak ve uluslararası yardımları, Yemen Merkez Bankası’nın Aden’deki şubesine transfer etmeye çalışıyor. Mansur Hadi, bu yolla askerlerin maaşını ödeyerek, onları kendi kontrolü altında tutma hedefi güdüyor.

Hatırlanacağı üzere Mansur Hadi, 20 Şubat’ta, başkent Sana’yı gizli bir şekilde terk ederek, Aden’e gitti. Mansur Hadi’nin son sıralarda yaptıklarına bakıldığında, istifa eden Cumhurbaşkanı’nın Aden’de paralel bir hükümet kurmaya çalıştığı anlaşılıyor, ancak Aden sakinleri, yerel yetkilileri ve güvenlik güçleri bile Hadi’yi artık cumhurbaşkanı olarak tanımıyorlar.

Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin kardeşi ve Aden dahil Güney eyaletlerinin siyasi güvenlik servisi başkan yardımcısı Nasır Mansur Hadi de kardeşinin yıkıcı politikaları doğrultusunda, terör örgütü el-Kaide üyesi 40 kişiyi tahliye etti. Bu durum da Hadi Mansur ve taraftarlarının yıkıcı girişimlerinin başka bir bölümünü teşkil ediyor.

Ensarullah Hareketi, el-Kaide üyeleriyle mücadele ederken, Mansur Hadi, yıpratıcı ve yıkıcı girişimlerine devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.