Mansur Hakikatpur, Nükleer Heyetin Müzakerelerdeki Rolüne Vurgu Yaptı…

  • 21 Şubat 2015
  • 821 kez görüntülendi.
Mansur Hakikatpur, Nükleer Heyetin Müzakerelerdeki Rolüne Vurgu Yaptı…

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu üyelerinden Mansur Hakikatpur, İran nükleer müzakereci heyetinin 5+1 grubuyla müzakerelerdeki yararlı ve profesyonel rolüne vurgu yaptı.
İran, Avrupa ve ABD arasında Cenevre’de başlayan yeni tur üçlü müzakerelere temas eden Hakikatpur, İranlı heyetin profesyonel bir tim olduğunu, üyelerinin, müzakerelerde esas ve devrimci rollerini iyice yerine getireceklerini kaydetti.
Karşı tarafın nükleer müzakerelerde İran halkının haklarını çiğnemeye çalıştığına dikkat çeken İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu üyesi, nihai anlaşmaya varılabileceğini, ancak, karşı tarafın da, belirli bir ilkeye bağlı kalması gerektiğini ifade etti.
İran İslam Cumhuriyeti’nin hukuki kurallar çerçevesinde müzakereye hazır olduğunu söyleyen Hakikatpur, karşı tarafın hukuki çerçevenin dışına çıkararak, zorbalık yapmaya kalkıştığı takdirde, İran’ın zorbalığa karşı boyun eğmeyeceğini vurguladı.
İran ile ABD dışişleri bakanları Pazar ve Pazartesi günlerinde Cenevre’de bir araya gelmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi’nin başkanlık ettiği İran heyeti, Avrupa ve ABD ile yeni tur nükleer müzakereler için Cuma günü Cenevre’ye gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.