Mattis, Suriye’ye füze saldırının ilk aşamasının sona erdiğini duyurdu

  • 14 Nisan 2018
  • 1.102 kez görüntülendi.
Mattis, Suriye’ye füze saldırının ilk aşamasının sona erdiğini duyurdu

Amerika savunma bakanı Washington, Paris ve Londra operasyonlarının ilk aşamasının sona erdiğini, saldırıda muhtemel hasarların hala ilan edilmediğini belirtti.

El-Meyadin TV kanalının bildirdiğine göre Amerika savunma bakanı James Mattis dün akşam Suriye topraklarına füze saldırısı hakkında düzenlediği basın toplantısında Amerika, Britanya ve Fransa’nın Suriye’ye yeni bir hava saldırısı için palanları olmadığını, bundan sonra alınacak kararların başkan Trump’in yetkilerinden olduğunu belirtti.
James Mattis Suriye’ye füze saldırılarının kısıtlı olduğuna işaretle, “Biz geçen sene şayirat hava üssüne yönelik füze saldırısından daha ağırını yaptık, bu kez yalnız değildik ve Fransa ile Britanya da bize eşlik etti” dedi.
Amerika savunma bakanı yapılan saldırıda Rusya ile koordinasyon yapılmadığına işaretle, müttefikleri olan Fransa ve britanya’nın, kimyasal silahların kullanılmasının tam durmasına kadar, operasyonda ortak olacaklarını söyledi.
Bu arada toplantıda hazır bulunan Amerika genel kurmay başkanı Joseph Dunford da saldırıda hedef alınan merkezlerin Suriye hükümetinin kimyasal silah kabiliyetleri ile ilgili olduğunu iddia etti.
Dunford Suriye merkezlerine saldırıyı açıklarken, ilk hedefin Şam’da bulunan büyük bir araştırma merkezi, ikinci hedefin Hums’un batısında kimyasal silah deposu ve üçüncü hedefin de ikinci hedefin yanında yer alan kimyasal silahlar deposu ve bir komutanlık merkezi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.