Medya Uzmanı: “Arap Medyasının İntifadaya İlgisi İstenilen Düzeyde Değil”

  • 09 Şubat 2016
  • 710 kez görüntülendi.
Medya Uzmanı: “Arap Medyasının İntifadaya İlgisi İstenilen Düzeyde Değil”

Kudüs İçin Gazeteciler Girişimi Genel Sekreteri Salih Zeytun, Arap medyası ile uluslararası medyanın geçen yıl Ekim ayında başlayan Kudüs İntifadası’yla ilgili gelişmeleri takibinin istenen düzeyde olmadığını söyledi.

Zeytun, Ürdün’ün başkenti Amman’da Kudüs Araştırmaları Merkezi’nde verdiği konferansta, Arap medyasının bölgesel olaylara yaklaşımını ve medya organlarının söz konusu gelişmelerin aktörleriyle ilişkilerine değindi.

Suriye, Irak, Yemen, Libya ve Mısır’daki sıcak gelişmelere rağmen Kudüs İntifadası’nın intifada gençlerinin parlak metotlarının yanında yeni iletişim araçları sayesinde de dikkat çekmeyi başardığını kaydeden medya uzmanı, sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanan Filistinli gençlerin işgalcileri kaygılandırdığını belirtti.

Kudüs İçin Gazeteciler Girişimi olarak bazı televizyon kanallarını intifadaya yayınlarında daha fazla yer vermeye teşvik ettiklerini bildiren Zeytun, aldıkları cevabın ise şoke edici olduğunu ifade etti.

Zeytun, Filistin Yönetimi medya organlarının intifadayla ilgili gelişmeleri görmezden gelmediğini fakat kullandığı dilin dikkatli olduğunu, Filistin Yönetimi’nin sokağın baskısıyla askeri maceraya atılmak istemediğini açıkça söylediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.