Menbiç halkı Suriye ordusunun beldeye konuşlanmasını istedi

  • 01 Nisan 2018
  • 1.044 kez görüntülendi.
Menbiç halkı Suriye ordusunun beldeye konuşlanmasını istedi

Suriye’nin kuzeyinde Halep eyaletin doğusunda bulunan Menbiç halkı düzenledikleri gösterilerle Türkiye ve desteğindeki Suriyeli silahlı grupların kente girişine karşı olduklarını belirterek, Amerikalı askerlerin kentten çıkması ve Suriye ordusunun konuşlanmasını istedi.

İRİB’in bildirdiğine göre Amerika son yıllarda terörist gruplarla mücadele bahanesi ile Suriye’ye saldırdı. Amerika halı hazırda illegal olarak Menbiç kentinde iki askeri üsse sahiptir.

Türkiye de son günlerde sözde teröristlerle mücadele bahanesi ile bu kente askeri operasyon düzenleme peşinde. TSK 20 ocak 2018 tarihinden itibaren Özgür Suriye Ordusu’nun işbirliği ile PKK-PYD ve YPG ile savaşmak bahanesi ile Suriye’nin kuzeyinde Afrin’e askeri operasyon düzenledi. Ankara daha önce de Fırat kalkanı operasyonu kuzey Suriye’de gerçekleştirmişti.

Şam yönetimi Türkiye’nin Suriye topraklarında askeri operasyonu ve de Washington’un bölgede asker bulundurmasını işgalcilik ve toprak bütünlüğü ihlali olarak değerlendirerek bu bağlamdaki itirazını uluslararası kurumlara bildirmiştir.

Tarafsız uluslararası teşkilatlarda olayı kınayarak Türkiye ve Amerika’nın Suriye topraklarındaki işgalciliklerinin sona ermesini istediler.

Bilindiği gibi teröristlerle mücadele bahanesi ile Suriye’de asker bulunduran Türkiye ve Amerika, başta IŞİD olmak üzere Suriye’de terörist grupların oluşmasına ve yayılmasına sebep olan, onlara askeri ve maddi destek veren başlıca ülkelerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.