Merceiyetin Emrine Uyan ‘‘Allame Caferi’’ Açlık Grevine Son Verdi

  • 10 Ağustos 2016
  • 877 kez görüntülendi.
Merceiyetin Emrine Uyan ‘‘Allame Caferi’’ Açlık Grevine Son Verdi

Merceiyetin ve Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreterinin isteği üzerine, Pakistanlı alim, 85. Gününe giren açlık grevine son verdi.

Pakistan müslümanlarının rehberi olan Şehit Seyyid ‘‘Hüseyin Arif el Hüseyni’’nin şahadet yıldönümü münasebetiyle bir konuşa gerçekleştiren ‘‘Allame Racih Nasır Abbas Caferi şunları söyledi: Pakistan Müslümanlar Vahdet Meclisi Merkez Şurası’nın kararı, sağlık durumumuzun kötü olmasına rağmen açlık grevine devam etme yönündeydi. Fakat merceiyetin emri ve ulemaya saygı babından, açlık grevine son vermeyi uygun gördük.

İslam  dünyasının önde gelen müçtehit ve taklit mercilerinden sayılan Ayetullah Mekarim Şirazi ve Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Ahtari, ayrı-ayrı mektup yazarak Allame Caferi’den açlık grevine son vermesini istemişti.

Allame Caferi, Pakistan Şiilerine uygulanan baskı, zulüm, işkence ve cinayetleri kınamak amacıyla 85. Gününde 35 kilo vermesine rağmen açlık grevini devam ettirmekte kararlıydı, fakat merceiyet ve ulamanın isteğine uyarak, açlık grevine son verme kararı aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.