Merkel: Suriye’ye Herhangi Bir Saldırıya Almanya Katılmayacak

  • 13 Nisan 2018
  • 1.029 kez görüntülendi.
Merkel: Suriye’ye Herhangi Bir Saldırıya Almanya Katılmayacak

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerinden Suriye hükümetine yönelik saldırı hazırlığına girerken Almanya Başbakanı Angela Merkel’den açıklama geldi.

Merkel Berlin’de Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında ”Suriye’ye herhangi bir saldırıya Almanya katılmayacak” açıklamasında bulundu.

Almanya’nın Suriye ordusu ya da diğer hükümet güçlerine saldırmayacağını söyleyen Şansölye ”Hiçbir şey yapmamak da zor” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bugün yaptığı açıklamada bir kez daha Suriye yönetimini Duma’da kimyasal silah kullanmakla suçladı.
Macron bu ülkenin önceliğinin bölgede istikrar olduğunu ve Suriye’ye karşı girişim zamanının onların tercihine bağlı olduğunu söyledi.
Burada İngiliz bakanlar kurulu bu ülkenin Suriye’ye saldırıda ABD ve Fransa’ya nasıl eşlik etmesini incelemek amacıyla acil olarak bugün toplandı.

Cezayir Dışileri Bakanı Abdul-kadir Müsahil de Paris’te yaptığı açıklamada, Suriye krizinin çözümünün bu ülkeyi bombalamak olmadığını belirterek, uluslararası camiadan Suriyelilerin kendileri için uygun çözümü bulmalarına izin vermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.