Merziye Efhem; dünyadaki güvenliksiz ortamının asıl nedeni Amerika

  • 22 Ağustos 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Merziye Efhem; dünyadaki güvenliksiz ortamının asıl nedeni Amerika

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem “Askeri saldırıyla tehdit etmek, BM Sözleşmesi ve ilkelerine aykırıdır” dedi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, Amerika Cumhurbaşkanı Obama’nın son makalesinde İran’a karşı yönelttiği ithamların temelsiz olduğunu söyledi.

Merziye Efhem “Amerika yetkililerinin Siyonist İsrail’in menfaatleri ve bu rejim yanlısı lobilerin rızasını elde etmek için durmadan öne sürdüğü iddialar, Amerikalıların kendi milli menfaatlerini tercih etme konusunda kafalarının çok karışık olduğunu gösteren bir örnektir” diye belirtti.

Amerika’nın dış politikasının bu ülke içindeki siyasi ve partiler arası rekabete çok bağımlı olduğuna değinen Efhem “Amerika’daki savaş çığırtkanlığı yapanlar ile diplomasi yanlısı olduklarını söyleyenler arasındaki ortak özellik, boş ve tehlikeli düşüncelere dayanmaktır; Bunun da sonucunda dünya çok ağır bedeller ödemiş ve bugün uluslararası boyuttaki güvenliksizliğin asıl nedenlerinden biri bu düşüncedir” diye vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efhem, “Siyonist İsrail, Ortadoğu’daki istikrarsızlık ve terörizmin yayılmasının en önemli kaynağıdır ve Amerika’nın bu rejimi desteklemesi ve terör grupları oluşturup eğitme politikası, Amerika’yı suçlamak için yetiyor” ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin siyasi, askeri ve güvenlik alanlarında kendisini savunmak için kısıtlamaları kabul etmeyeceğini dile getiren Efhem “Askeri saldırıyla tehdit etmek, BM Sözleşmesi ve ilkelerine aykırıdır ve Amerika devleti ve makamları için uluslararası sorumluluk oluşturur” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.