Meşal, İntifadanın Hedeflerinin Belirlenmesini İstedi

  • 04 Kasım 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Meşal, İntifadanın Hedeflerinin Belirlenmesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistinli grupları intifadanın önüne başta Kudüs ve Batı Yaka’nın işgalden kurtarılması olmak üzere belirli hedefler koymaya çağırdı.

Meşal, Kudüs İntifadası’nı siyasi yönden ve meydanda destekleyecek gerçek anlamda bir milli strateji benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Örnek verilecek bir kahramanlık ortaya koyan gerçek anlamda bir intifada yaşıyoruz” diyen Meşal, bölgenin kendi sorunlarıyla uğraşıyor olmasına rağmen intifadanın başlamasının Filistin’in yok olmayacağının kanıtı olduğunu söyledi.

Meşal, Gazze’deki Beytu’s-Sahafe Müessesesi’nin bugün (4 Kasım Çarşamba) düzenlediği toplantıya Skype programı aracılığıyla katıldı.

Gazetecilere hitap eden Meşal, intifada kıvılcımının işgalcinin Mescid-i Aksa’yı bölme planlarına karşı Mescid-i Aksa’dan yakıldığına işaret ederek, “Aksa İntifadası Gazze’yi işgalden kurtardı. Bu intifadayı da Batı Yaka ve Kudüs’ü işgalden kurtaracak şekilde yönlendirmeliyiz” dedi.

Meşal, yaşananların adlandırılması konusundaki tartışmaya son verilmesini isteyerek, her şeyiyle gerçek anlamda bir intifada yaşandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.