Mescid-i Aksa cemaati, İsrail bayrağı açmak isteyen ve elindeki kesici aletle cemaate saldıran Yahudi yerleşimciyi yakaladı

  • 04 Ağustos 2015
  • 775 kez görüntülendi.
Mescid-i Aksa cemaati, İsrail bayrağı açmak isteyen ve elindeki kesici aletle cemaate saldıran Yahudi yerleşimciyi yakaladı

Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat, bu sabah (4 Ağustos Salı) Kubbetu’s-Sahra sahanlığında işgal rejimi bayrağı açmak isteyen ve elindeki kesici aletle cemaate saldıran Yahudi yerleşimciyi yakaladı.

Mescid-i Aksa’ya bu sabah baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerden biri, Kubbetu’s-Sahra sahanlığına sızarak işgal rejimi bayrağı açmak istedi. Yahudi yerleşimci, kendisini fark eden Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat sayesinde girişiminde başarılı olamadı.

Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat, yakaladıkları Yahudi yerleşimciyi darp ederken, işgal güçleri müdahale ederek Yahudi yerleşimciyi cemaatin elinden kurtardı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi “QPress”in konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu olayın ardından Mescid-i Aksa’da gerginliğin yükseldiği, işgal güçlerinin cemaate ve Vakıflar İdaresi görevlilerine şiddet kullanarak müdahalede bulunduğu ifade edildi.

Bildiride, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Yazma Eserler Şubesi Müdürü Rıdvan Amr ile Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin müdahalesi sonucu ayrıca bekçilerden Süleyman Ebu Meyyale ve Hamed Bedran’ın yaralandığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.