Mescidi Aksa Ramazan’ın İlk Cumasında Dolup Taştı ​

  • 18 Mayıs 2018
  • 2.156 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa Ramazan’ın İlk Cumasında Dolup Taştı ​

Siyonist işgal güçlerinin barikat kurarak, arama noktaları oluşturarak ve yolları kapatarak Filistinlilerin Mescidi Aksa’ya ulaşmalarını engelleme çabalarına rağmen bugün (18 Mayıs) yaklaşık 120 bin Filistinli Ramazan ayının ilk Cuma namazını Mescidi Aksa’da ifa etti.

Yerel kaynaklar, Filistinlilerin Mescidi Aksa’da ilk Ramazan cumasını kılmak için sabah erken saatlerden itibaren yola koyulduklarını söylediler.

Filistin tv muhabiri ise verdiği bilgide, binlerce kişinin Aksa’da namaz kılmak için sabah erken saatlerden itibaren camiye gelmeye başladığını, özellikle El-Amud Kapısında yoğunluk yaşandığını, Mescidi Aksa avlusunda da gözle görülür hareketlilik olduğunu belirtti.

İşgal yönetimi bugün sabah çok erken saatlerde yaklaşık 1500 polis ve Sınır Muhafızını Kudüs’ün girişinde ve Mescidi Aksa’ya giden yollarda konuşlandırırken, her tarafta kontrol noktaları oluşturulduğu dikkat çekti.

Araçların geçişine izin vermeyen işgal güçlerinin kurdukları barikat ve askeri kontrol noktalarıyla özellikle yaşlılara sıkıntı verdikleri ifade edildi.

Cuma hutbesini irad eden Kudüs ve Filistin Müftüsü ve Mescidi Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, bütün engellemelere rağmen Mescidi Aksa’ya gelen Filistinlileri selamladıklarını belirterek  “Ramazan ayının bu mübarek gününde Kudüs ve Mescidi Aksa’ya gelenler! Bu gelişinizle oruç tutma ve Mescidi Aksa’da namaz kılma sevabını kazandınız. Size hayırlı olsun” dedi.

ABD’nin büyükelçilik binasını Kudüs’e taşımasına da değinen Şeyh Hüseyin, buranın elçilik değil, zulüm ve saldırganlık üzerine kurulması nedeniyle bir sömürge olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sömürgeyle Amerika Kudüs gerçeğini değiştiremeyecektir. Kudüs aynen Filistin gibi işgal altındadır. Uluslararası hukuka göre işgalcinin buranın nüfusunu, toprağını, bina ve tarihi eserlerini değiştirme hakkı yoktur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.