Mescidi Aksa’da onbinler engellemelere rağmen namaz kıldı

  • 31 Aralık 2016
  • 1.128 kez görüntülendi.
Mescidi Aksa’da onbinler engellemelere rağmen namaz kıldı

Siyonist işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen dün Batı Yaka, Kudüs ve 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarından on binlerce kişi Cuma namazını kılmak için Mescidi Aksa’ya akın etti.

Cuma hutbesini veren Şeyh İsmail Nevahida, sadece Müslümanlara ait olan Kudüs ve Mescidi Aksa’dan asla taviz vermeyeceklerini söyledi.
Nevahida hutbesinde Mescidi Aksa ve Kudüs’e değinerek “Kudüs bizim Kudüs’ümüz, Mescidi Aksa da bizim Aksamız… Onlar bizim kanımızda canımızda. Onlar akidemizin bir parçası. Onlardan vazgeçmeyiz ve taviz vermeyiz. Bu âlemlerin Rabbinin kararıdır” dedi.
2016 yılında uluslararası platformda Filistin topraklarıyla ilgili kararlar alındığına dikkat çeken Nevahida, en önemli kararın UNESCO’nun Burak Alanı dahil Mescidi Aksa’nın tümüyle Müslümanlara ait olduğuyla ilgili aldığı karar olduğunu ifade etti.
Aksa hatibi, kararın Kudüs’te Filistin kimliğini yok etmek isteyen, etnik temizlik yapan ve mekânların isimlerini değiştiren işgalcinin bütün iddialarını ortadan kaldırdığını vurguladı.
Yıl içinde Filistin toprakları için alınan diğer önemli bir kararın ise, BM Güvenlik Konseyi’nin işgal rejiminin inşa ettiği Yahudi yerleşkelerini yasa dışı ilan etmesi olduğunu hatırlatan Şeyh Nevahida, geç de olsa bunun doğru bir adım olduğunu ve Filistin halkının bu topraklardaki hakkını perçinlediğini ifade etti.
Mescidi Aksa cuma hatibi Şeyh Nevafida işgalcinin kirli planlarına karşı Filistin halkını birlik olmaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.