Mescidi: İran her zaman bölge ülkeleri ve halklarının birliği için çaba gösterdi

  • 27 Mart 2019
  • 1.390 kez görüntülendi.
Mescidi: İran her zaman bölge ülkeleri ve halklarının birliği için çaba gösterdi

İran’ın Irak büyükelçisi İrec Mescidi, İslam Cumhuriyetinin her zaman bölge halkı ve bölge hükümetleri arasında istikrar, dostluk ve dayanışma için çabaladığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İrec Mescidi bugün BM Yardım heyeti başkanı ve genel sekreterin Irak’taki yeni temsilcisi bayan (Jeanine Hennis-Plasschaert)  Cenin Henis Plasçart ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti’nin, Irak ve Suriye devletlerinin terörizmle mücadelede yardım talebi doğrultusunda bu ülkelerdeki rolü ve işbirliğine değinerek, ”Amerika’nın İran aleyhinde tek yanlı ve zalimce yaptırımlarına rağmen, İran Irak’ın yeniden yapılanmasına katkıda bulunacaktır’ dedi.

İran’ın Irak büyükelçisi, İran ve Irak arasındaki güçlü ve dostça ilişkilerin daha da güçlenmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Sözkonusu görüşmede  BM yetkilisi de, BM’nin Irak’taki faaliyetlerine değinerek, İran’ın terörizmle mücadele ve bölgede ve Irak’ta, barış ve güvenliğin sağlanmasında önemli rol oynadığını belirterek takdir etti.

BM yetkilisi, Irak’ta terörizmin yok edilmesinde Irak Gönüllü Güçler Ordusu Haşdüş Şabi’nin de önemli rolünden övgüyle bahsetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.