Mikdad: İsrail bizden sonra Türkiye’yi yok etmeyi düşünüyor

  • 24 Temmuz 2015
  • 772 kez görüntülendi.
Mikdad: İsrail bizden sonra Türkiye’yi yok etmeyi düşünüyor

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, İsrail’in Suriye’den sonra Irak’ı, daha sonra ise Türkiye ve Suudi Arabistan’ı yok etmeyi düşündüğünü söyledi. Mikdad, birçok ülkenin Suriye liderliğiyle sıklıkla temas kurduğunu da ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye devlet televizyonuna verdiği söyleşide ülkede ve bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Mikdad, konuşmasında İsrail’i eleştirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Mikdad, “İsrail bir fırsat bulması durumunda, kendi yanında duranları bile yok eder. Günümüz koşullarında ise İsrail ilk olarak Suriye’yi, sonra Irak’ı ve daha sonra da Türkiye ve Suudi Arabistan’ı yok etmeyi düşünüyor” ifadesini kullandı.

IŞİD’in saldırılarını yorumlayan Mikdad, “IŞİD ilişkileri ve arkadaşlıkları önemsemeyen bir örgüt. IŞİD’le ittifak kuran ülkeler de eninde sonunda bu terör örgütünden etkilenecek” dedi. Mikdad, “Türkiye bu politikalarına devam ederse, terörizm tüm bölgelerine yayılacak” sözleriyle Türkiye’yi eleştirdi.

Suriye’de yaşananlara karşı dünyanın tutumunun değişim geçirdiğini vurgulayan Mikdad, ülkelerin, “terörizmin başka ülkelere de yayılacağını anladığını” söyledi. Ülkelerin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı devirme politikasından vazgeçtiğinin de altını çizen Mikdad, Suriye’deki savaşa dahil olanların “hatalarını anladığını” ifade etti. Avrupa liderlerinin birçoğunun Suriye’ye mektup gönderdiğini söyleyen bakan yardımcısı, Suriye’nin diyalog kurduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.