Mikdat: Gençlik Vatanın Geleceği ve Umudunun Güvencesi Olduğunu Kanıtladı…

  • 25 Şubat 2015
  • 708 kez görüntülendi.
Mikdat: Gençlik Vatanın Geleceği ve Umudunun Güvencesi Olduğunu Kanıtladı…

Devrim Gençliği Birliği bugün Esad Kütüphanesinde düzenlediği siyasi söyleşide Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el Mikdat’ı ağırladı.

Gençliğin vatanın geleceği ve savunmasındaki rolünün yansımasını teşkil eden söyleşide, Mikdat’a yöneltilen sorular vatanın geleceği, bağımsızlığı, egemenliği, umutları ve aydınlık günlerinin en büyük güvencesinin gençlik olduğunun kanıtı oldu.

Mikdat; gençlerin ülkede ve bölgede yaşanan durumlar ve bu durumların uluslararası alandaki yansımalarına ilişkin sordukları soruya cevaben; ABD’nin “Arap Baharı” olarak isimlendirdiği sürecin başından beri Arap ulusunun yıkımı anlamına geldiğini ifade etti.

ABD’nin bağımsız bir politikaya sahip olmadığını ABD politikalarında asıl belirleyici olan etkenin İsrail olduğuna dikkat çeken Mikdat; tekfirci ve vahhabi düşüncelerin içinde debelenen Suudi Arabistan ve Katar ile aynı koalisyonlarda yer alan ABD ve Avrupalı devletlerin insan haklarından söz etmelerinin ikiyüzlü politikaların sonucu olduğunun altını çizdi.

Arap ülkelerinde yaşanan durumlara ilişkin ayrıntılı bilgi veren Mikdat; ortak düşman ve sorunlara sahip olan devletlerin kendi aralarında bir koordinasyon sağlanmasının önemini vurguladı.

Batı’nın terör grupları arasında ılımlı-radikal ayrımı koymasına ilişkin soruya cevaben; Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar gibi devletlerin Nusra Cephesi isimli terör örgütünü meşrulaştırma çabasında olduklarını ifade eden Mikdat; başkalarının isimlendirmesi ve nitelendirmesi ne olursa olsun Suriye’yi hedef alan terörün tümünün aynı terör olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.