Milletvekili 20 Ay Erken Emekli Olmak İçin Kendini ”Bakkal Çırağı” Olarak Gösterdi…

  • 01 Aralık 2014
  • 838 kez görüntülendi.
Milletvekili 20 Ay Erken Emekli Olmak İçin Kendini ”Bakkal Çırağı” Olarak Gösterdi…

Düzce Milletvekili Osman Çakır, kendini bakkal çırağı gösterip 20 ay erken emekli oldu. Devletten 140 bin lira fazla emekli aylığı aldı… Yaptığı açıklamada ise birçok milletvekilinin kendisi gibi yaptığını söyledi.

Düzce Milletvekili Osman Çakır, “kıyak emeklilik” için kendini, Erzurum’daki öğrencilik yıllarında Düzce’de ‘bakkal çırağı’ olarak çalışmış gibi gösterdi. 20 ay erken emekli olup, 140 bin lira aldı…

Osman Çakır’ın, erken milletvekili emekliliği süreci şöyle işledi:

Çakır, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gördü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken, 12 Haziran 2011’de Düzce’den milletvekili seçildi. Ardından, hem milletvekili hem de 7 bin liralık emekli vekil maaşı almak için TBMM Mali İşler Dairesi Başkanlığı’na başvurdu. Kendisine, seçildiği tarih itibarıyla 20 ay daha çalışmış olması gerektiği bildirildi.

BİN 872 GÜN İÇİN 14 BİN 319 LİRA PRİM ÖDEDİ

2 Eylül 1964 doğumlu olan AKP’li vekil, 18 yaşını doldurduğu günü esas alarak, 2 Eylül 1982 tarihinde Düzce’nin Akçakoca ilçesinde o zamanlar bakkaliye olarak faaliyet gösteren Nedim İşgören’in yanında “yardımcı personel” olarak çalışmaya başladığını ve öğretmenliğe başladığı 14 Kasım 1987 tarihine kadar burada çalıştığını beyan etti. Kendisine bin 872 gün karşılığı 14 bin 319 lira geriye dönük prim borcu çıkarıldı.

PARAYI 2 AYDA GERİ ALDI, 18 AY KÅRA GEÇTİ

AKP’li Çakır, bu belgenin düzenlendiği gün, çıkarılan prim borcunu ödedi ve tam 20 ay önce emeklilik hakkı elde etti. Böylece 20 ay erken emekli olarak devletten yaklaşık 140 bin lira fazladan emekli maaşı aldı. Osman Çakır’ın, Akçakoca’da bakkal çıraklığı yaptığını beyan ettiği dönemde ise, Erzurum’da İlahiyat Fakültesi’nde öğrenci olduğu da öğrenildi.

“BAKKAL-ÇAKKAL ÖNEMLİ DEĞİL… BİRÇOK VEKİL YAPIYOR”

SÖZCÜ, AKP’li Osman Çakır’a hakkındaki iddiayı sordu, şu yanıtı aldı: “Bir kanun çıkarılmış. Ben de buna göre milletvekili emekliliğinden yararlanmak için başvurdum. Önemli olan sigorta primlerini yatırmaktır. Yoksa bakkalın-çakkalın yanında sigortalı çalışmışsın çalışmamışsın önemli değil. Önemli olan primlerin yatırılmasıdır. Bir haksızlık varsa ortaya çıkar. Birçok milletvekili de, benim yaptığım gibi yapmıştır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.