Mısır Basını: Sina’da çökertilen IŞİD hücresinde 4 MİT elemanı da yer alıyor

  • 16 Temmuz 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Mısır Basını: Sina’da çökertilen IŞİD hücresinde 4 MİT elemanı da yer alıyor

Mısır basını, ordunun Sina’da bir IŞİD hücresini çökerttiğini yazdı. Hücre mensupları arasında, iddiaya göre 4 MİT’çi de yer alıyor.

Mısır güvenlik güçleri, Sina Yarımadası’nda Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristleri ile savaşını sürdürüyor.

Egypt Daily News isimli internet sitesinin haberine göre, Mısır ordusu Sina’da IŞİD’lilerden ve IŞİD’e yardım eden yabancı ajanlardan oluşan bir hücreyi yakaladı.

Ordunun yakaladığı yabancı uyruklu IŞİD’liler şöyle: İsmail Ali Bal (Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı üyesi, Savaş Sahası Operasyonları Koordinatörü); Ziyaeddin Mehmet Gado (Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı üyesi); Fikri Hasan el-Şahdari (Yemen); Ayman Ahmed el-Saadi (Filistin); Bakuş el-Huseyini Yuzmi (Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı); Ali Muhammed el-Şehri (Yemen); Abdullah el-Türki (Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı); Ubeyda Abdullah el-Caburi (Irak).

Yabancı ajanların yanında IŞİD’lilerin de yakalandığını belirten internet sitesi, bunun yanı sıra Kornet tipi füzelerin de ele geçirildiğini kaydetti.

Bu haber öyle bir ortamda yayınlanmaktadır ki Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölge gerçekleriyle ilgili olarak dikkatleri dağıtmak için tekrar Arabistan ağzıyla konuşarak İran’ı bölgeye müdahalede bulunmakla suçlayarak, İran’ın Suriye, Irak ve Yemen’den kendi güçlerini çekmesini istemiştir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.