Mısır, Şehid El-Bataş’ın Naaşının Gazze’ye Nakline İzin Verdi ​

  • 22 Nisan 2018
  • 2.160 kez görüntülendi.
Mısır, Şehid El-Bataş’ın Naaşının Gazze’ye Nakline İzin Verdi ​

Malezya’daki Filistin Büyükelçisi Enver El-Ağa, Filistinli bilim adamı ve mühendis şehit Fadi El-Bataş’ın naaşının Gazze’ye gönderilmesi için işlemlerin devam ettiğini açıkladı.

Şehidin babasının oğlunun naaşının Gazze’ye getirilmesi için yazılı başvuruda bulunduğunu söyleyen El-Ağa, bugün (22 Nisan Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehidin naaşının Gazze’ye naklinin kolaylaştırılması yönünde Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan talimat aldıklarını söyledi.

Şehidin naaşının Gazze’ye naklinin biraz vakit alacağını kaydeden El-Ağa, sürenin Malezya’da yürütülen soruşturmaya bağlı olduğunu ifade etti.

Büyükelçi El-Ağa, Mısır’ın şehidin naaşının Kahire Havaalanı’ndan Gazze’ye götürülmesinde bir sakınca görmediğini ve gerekli koordinasyon için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

İşgal rejimi Savaş Bakanı Avigdor Lieberman, Mısır’a çağrıda bulunarak şehit El-Bataş’ın naaşının Gazze’ye girmesine izin vermemesini istemişti.

Bu arada, Cumartesi günü Kuala Lumpur’da evinden çıkarak sabah namazına giderken suikasta maruz kalan Fadi El-Bataş’ın otopsisine başlandığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.