Mısır, Sina’da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek

  • 28 Kasım 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Mısır, Sina’da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, ülkesinin, Sina Yarımadası’nda bir karış toprağından dahi ödün vermeyeceğini belirtti.

Şukri, özel bir televizyon kanalında yayımlanan açıklamasında, İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı Gila Gamliel’in “Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer.” açıklamasına yanıt verdi.

Bakan Şukri, “Mısır halkının kanlarıyla sulanan Sina başta olmak üzere Mısır topraklarındaki egemenliği kemirecek her türlü açıklamayı kim yaparsa yapsın reddediyoruz. Mısır, Sina’da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek ve kimsenin oraya saldırmasına izin vermeyecek.” ifadelerini kullandı.

Mısır basınında, dün bir konferansa katılmak üzere Kahire’ye gelen ve İsrail’in bir televizyon kanalına açıklama yapan Gamliel’in “Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer.” sözü yer almıştı.

İsrail’de Dürzi toplumun temsilcilerinden Devlet Bakanı Eyüb Kara, geçen şubat ayında yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi’nin Filistinlilerin Sina Yarımadası’na yerleştirilmesini önerdiğini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da ABD Başkanı Donald Trump’a “iki devletli çözüm yerine Filistinlilerin Sina Yarımadası’na yerleştirilmesi projesine” ilişkin bir taslak sunmayı planladığını savunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.