Mısır Tampon Bölge Oluşturmada 2. Aşamaya Geçti…

  • 05 Aralık 2014
  • 849 kez görüntülendi.
Mısır Tampon Bölge Oluşturmada 2. Aşamaya Geçti…

Mısır’daki cunta yönetimi siyonist işgal rejiminin güvenliğini sağlama alma amacıyla Gazze’nin Mısır tarafında tampon bölge oluşturma işleminde ikinci aşamaya geçti. Bu amaçla kendi vatandaşlarının evlerini yıkan Mısır cuntası dün geceden itibaren Rafah’ın Mısır tarafında, Kuzey Sina vilayetinin doğusunda yer alan bölgede ikinci grup evleri yıkma işlemlerini başlattı.

Mısır yönetimi tampon bölge oluşturmak için Gazze sınırı boyunca 500 metre eninde ve 13 km boyunda bulunan alandaki evleri birinci aşamada tamamen insandan tahliye etmiş ve bir kısmını yıkmıştı.

Kuzey Sina valisi Abdulfettah Harhur’un verdiği bilgilere göre tampon bölge oluşturma amacıyla boşaltılan ev sayısı 680’e ulaşmıştı. Bunlardan 122’si birinci aşamada yıkıldı.

Mısır cuntası söz konusu alanda insandan arındırılmış bir tampon bölge oluşturmakla teröristlerin Sina bölgesine sızmasını engellemeyi amaçladığını iddia ediyor. Bu konuda da Sina’da meydana gelen saldırılarla bu alandan sızdıklarını öne sürdüğü teröristlerin irtibatlarının olduğu iddiasını gerekçe olarak kullanıyor.

Filistin’deki tüm direniş grupları bu konudaki iddiaları reddediyor ve Sina’da gerçekleştirilen saldırılarla Filistin tarafından geçmiş birinin irtibatının olmadığını ifade ediyorlar.

Rafah’ın Mısır tarafında tampon bölge oluşturulmasının asıl sebebinin, bu alandaki evlerin altında Gazze’yle bağlantılı tüneller bulunmasından şüphelenmesi olduğu tahmin ediliyor. İşgal rejimi o tünellerin kapatılması için Mısır’dan talepte bulunmuş ve Mısır’daki cunta yönetimi tespit ettiği tünellerin tümünü tehlikeli yöntemlere başvurarak kapatmıştı. Ancak bölgedeki evlerin altında tespit edilemeyen çok sayıda tünel bulunmasından şüpheleniyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.