Mısır’da Dört Filistinli Gencin Kaçırılması Filmle Canlandırıldı

  • 27 Aralık 2015
  • 794 kez görüntülendi.
Mısır’da Dört Filistinli Gencin Kaçırılması Filmle Canlandırıldı

Rafah Sınır Kapısından Kaçırılan Gençlerin Davalarına Destek İçin Halk Komitesi bugün (27 Aralık Pazar) geçtiğimiz Ağustos ayında Mısır güçlerinin dört Filistinli genci kaçırması olayını canlandıran bir kısa film yayınladı. Film, kimi ilim tahsili, kimi tedavi. Kimi de iş bulma amacıyla yurtlarının dışına çıkan Filistinli gençlerden dördünün Rafah sınır kapısından Mısır tarafına geçmelerinin hemen ardından kaçırılmaları olayını ve gençlerin başlarından geçenleri temsili olarak canlandırıyor. Böylece aynı zamanda bu dört gencin davalarını tamamen unutulmaya terk eden Mısır yönetimine karşı gençlerin davalarını yeniden gündeme taşıyarak akıllara getirmeye çalışıyor.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) söz konusu gençlerin kaçırılmasından Mısır güvenlik güçlerini sorumlu tutmuş, canlarından da tamamen Mısır güvenliğinin sorumlu olacağını vurgulamış ve bu gençleri bir an önce bırakmalarını istemişti.

Gazze ahalisinden olan dört Filistinli genç 19 Ağustos 2015 tarihinde, Rafah sınır kapısından prosedüre uygun bir şekilde Mısır tarafına geçmelerinin hemen ardından silahlı bazı kişiler tarafından isimleriyle çağrılarak durdurulmuş, zorla otobüslere bindirilmiş ve bilinmeyen bir yere götürülmüşlerdi.

Mısır cuntası gençlerin kaçırılmasıyla ilgili sorumluluğu yüklenmek istemedi. Fakat gençlerin kaçırıldığı noktada istihbarat veya güvenlik organlarının kontrolü dışında böyle bir eylemin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını olay yerini bilen herkes dile getiriyor. O yüzden yapılan açıklamalarda sorumluluğun tamamen Mısır istihbaratına ve güvenlik teşkilatına ait olduğu belirtiliyor.

Kaçırılan gençlerin kimlikleri ise şöyle: Rafah’tan 26 yaşındaki Yasir Fethi Zenun, Gazze şehrinden 28 yaşındaki Hüseyin Hamis Ez-Zubde, El-Bureyc’den 24 yaşındaki Abduddayim Abdunnasır Ebu Lubde ve Cibaliya ahalisinden 22 yaşındaki Abdullah Said Ebu’l-Cubeyn.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.