Mısır’ın Sina Yarımadası’nda askere bombalı saldırı

  • 17 Şubat 2017
  • 1.209 kez görüntülendi.
Mısır’ın Sina Yarımadası’nda askere bombalı saldırı

Mısır’ın Kuzey Sina ilinde yola döşenen bombanın güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 askerin öldüğü, 4’ünün yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Sina ilinin orta kesiminde yer alan Sina Çimento Fabrikası yakınlarında, Mısır ordusuna ait aracın devriye gezdiği sırada, yola yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Saldırıda 3 asker hayatını kaybetti, 4’ü yaralandı.

ŞİDDETİN MERKEZİ SİNA YARIMADASI

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, eylül 2013’ten bu yana Sina’daki birçok ilde “terörist ve tekfirci” olarak nitelediği unsurlara yönelik, güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina’da, Kasım 2014’te DEAŞ’a biat ettiğini duyuran ve adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu biliniyor.

Güvenlik kaynaklarından geçen ay yapılan açıklamaya göre, 2013’teki askeri darbeden sonra başlayan olaylar kapsamında Sina Yarımadası’nda sivil ve askeri hedeflere yönelik gerçekleştirilen bini aşkın saldırıda bin 441 kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.