Mogherini: AB üyeleri büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar

  • 13 Aralık 2017
  • 1.021 kez görüntülendi.
Mogherini: AB üyeleri büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar

AB Dış Politika Komiseri Bayan Federika Mogherini AB ülkelerinin Büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklarını söyledi.

AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı sonra Briksel’de açıklamada bulunan Mogherini, ‘’İsrail Başbakanı birkaç kez diğer ülkelerinde Trump’ın yaptığı gibi büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımalarını beklediğini söylemiştir, o bu beklentisini diğerleri için saklayabilir AB ülkeleri elçiliklerini Kudüs’e taşımayacaklar’’ dedi.

Konsey üyelerinin Siyonist rejim Başbakanı ile yaptığı toplantıya değinen Mogherini, ‘’Bu toplantıda Filistin ve İsrail arasında kalıcı barışın en temel önceliklerimizden biri olduğunu ilan ettik ve bizim bu hususta tek ve güçlü tutumumuz vardır’’ dedi.

Mogherini, ‘’AB’ye göre en gerçekçi çözüm yolu Kudüs başkentliğinde Filistin ve İsrail devletlerinin oluşmasıdır ve AB ülkelerinin dışişleri bakanları bu mesajı net şekilde Netanyaho’ya ilettiler’’ dedi.

Hiçbir barış planının Amerika olmadan başarılı olmayacağını belirten Mogherini, Amerikalılar da kendi planlarının tek başına başarılı olabileceği hayaline kapılmamalılar zira müzakerelerin başarısı için uluslararası ve bölgesel destek şarttır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.