Mogherini: Bercam Avrupa ve bölgenin güvenlik direğidir

  • 28 Kasım 2018
  • 1.553 kez görüntülendi.
Mogherini: Bercam Avrupa ve bölgenin güvenlik direğidir

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini, AB Bercam nükleer anlaşmasını, bölgenin ve Avrupa’nın güvenlik direği olarak korumakta kararlı olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Mogherini’nin ofisi Salı günü İAEK Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekbir Salihi ile görüştükten sonra bir bildiri yayımlayarak, İran ve AB temsilcileri uluslararası anlaşmalara saygı çerçevesinde Bercam nükleer anlaşmasını tam ve etkili bir biçimde uygulamaya yönelik yükümlülüklerine bağlı olduklarını beyan ettiklerini belirtti.

bildiride, AB temsilcisi İran ile barışçıl nükleer faaliyetlerde işbirliğinin devamını  3. İran ve AB barışçıl nükleer teknoloji işbirliği seminerinde belirlenen hedeflerin çerçevesinde istediği belirtildi.

3. İran ve AB barışçıl nükleer teknoloji işbirliği semineri “Getiriler ve beklentiler” başlığı altında geçen Pazartesi ve Salı günü Brüksel’de düzenlendi.

Salihi ve Mogherini görüşmede Bercam nükleer anlaşmasından başka ABD’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne dayattığı illegal yaptırımları ve özellikle İran’ın nükleer güvenlik sistemini hedef almasını ve İran için radyoaktif ilaçları temin eden firmaya yaptırım uygulamasını ele aldı. Taraflar bu tür uygulamaların asla kabul edilemez olduğunu belirttiler.

İAEK Başkanı Salihi görüşmede ayrıca Mogherini’ye İran milletinin Avrupa’nın bu milletin Bercam nükleer anlaşmasındaki çıkarlarını ABD’nin yaptırım şartları gölgesinde güvence altına almak üzere uygulamalarını bekleme sabrı sona ermek üzere olduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.