Moniz: Trump’ın KOEP’le ilgili iddiaları asılsız ve yalandır

  • 06 Mayıs 2018
  • 1.071 kez görüntülendi.
Moniz: Trump’ın KOEP’le ilgili iddiaları asılsız ve yalandır

ABD eski Enerji Bakanı ve nükleer müzakere heyeti üyelerinden Ernest Moniz, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin felaket olacağını belirtti.

ABD eski Enerji Bakanı Ernest Moniz dün CNN kanalına yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump’ın, KOEP nükleer anlaşmada ek maddelerin bulunduğu yolundaki asılsız iddialarını yalanlayarak, bu anlaşmanın belli bir süreye mahsus olmadığını bildirdi.

Ernest Moniz, İran önündeki bazı kısıtlamalarının süresinin dolacağını ve ardından yeniden İran’ın nükleer silahlanma faaleyetlerini başlatabileceği yolundaki iddiaların kökten asılsız olduğunu belirterek, siyonist rejim başbakanı tarafından gösterilen belge ve kaynakların geçmiş döneme ait olduğunu ve bugün artık bunların geçersiz olduğunu ve Amerika’nın epey zamandan beri bundan bilgisinin bulunduğunu söyledi.

Ernest Moniz ayrıca, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilme sonuçlarına temasla, bu girişimin ABD ile Avrupa arasında anlaşmazlığa yol açacağını kaydetti.

Ernest, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birçok düzensizliğin patlak vereceğini çünkü, İngiltere, Fransa ve Almanya dahil Avrupalı ülkeler sarih biçimde anlaşmayı desteklediğini ve Washington’un onlarla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.