Moon: Yemen meselesinin askeri yolla çözümü yok

  • 24 Haziran 2015
  • 1.261 kez görüntülendi.
Moon: Yemen meselesinin askeri yolla çözümü yok

BM genel sekreteri Ban Ki Moon, Yemen meselesinin askeri yolla çözümünün olmadığını belirterek; ‘Sadece bir yol var o da, barışçı görüşmeler yoludur’ dedi.

Ban Ki Moon, Frans24 kanalına verdiği demeçte, kendisinin bir hafta önce Cenevre’de Yemenli gruplar arasında oturumu açtığını ama Husilerin temsilcilerinin gelmelerinin gecikmesinden dolayı maalesef onlarla ortak bir oturum yapamadığını söyledi.

Ban Ki Moon, Yemen özel temsilcisinin süreci hızlandırma konusunda çabalarının da bu zamana kadar işe yaramadığını belirterek, ‘o zaman ben Yemen’de insani yardımların ulaştırılması ve aynı zamanda siyasi havanın olumlu bir şekilde değişmesi için çatışmaların iki haftalığına durmasını teklif ettiğini ve böylece milyonlarca Yemenliye insani yardımın ulaşacağını söylediğini’ (ama bu konuda da başarılı bir sonuç alamadığını) bildirdi.

Suudi rejiminin Yemen’e saldırısına işaret etmeksizin açıklama yapan BM genel sekreteri, Yemenli taraflara derhal çatışmaları durdurmaları için bir kez daha çağrıda bulunurken, onları müzakere masasına davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.