Moshe Yalon: Filistinlilerle Kalıcı Bir Çözüm İmkansız

  • 17 Temmuz 2017
  • 1.042 kez görüntülendi.
Moshe Yalon: Filistinlilerle Kalıcı Bir Çözüm İmkansız

İsrail Savunma eski Bakanı Moshe Yalon, Filistinlilerle barışı sağlamak için hiçbir yolun olmamasıyla birlikte kalıcı bir çözümünde gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan İnternet Gazetesi Elaf’a konuşan Yalon, Filistin Özerk Yönetim Başkanının işbirliğindeki güvenlik, ekonomik ve Hamas’ın eylemlerini izole etme alanındaki ciddiyetsizliğini kınadı.

Yalon, Mahmud Abbas’ın sorumluluk almadığını, Mısır ve Arabistan’ın yardım etme ümidini, ümitsizliğe dönüştürdüğünü belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne göre; Yalon, kuzey sınır bölgelerinde yaşanan olaylardaki tansiyonun yükselmesinde ve çatışmalarda İran’ın rolü olduğunu iddia etti. Lübnan’da alınan kararların Nasrallah ve ülke cumhurbaşkanı tarafından değil de İranlılar tarafından alındığını belirtti. İranlıların istemesiyle Lübnanlıların savaşta olduğunu ve bunun acısını çekeceklerini söyledi.

Moshe Yalon aynı zamanda Siyonist rejimin Suriyeli isyancılara yardımcı olmaya çalıştığı ve Tel Aviv’in ılımlı Arap ülkeleri ile menfaatleri doğrultusunda müşterek hareket ettiği iddialarını yalanladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.