Moskova, İran-Rusya’nın Suriye işbirliğinden memnun kaldığını bildirdi

  • 14 Ocak 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Moskova, İran-Rusya’nın Suriye işbirliğinden memnun kaldığını bildirdi

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı, Vladimir Putin ve Hasan Ruhani’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü konusundaki görüşleri doğrultusunda Tahran ve Moskova’nın ortak strateji izlemesinin memnuniyet verdiğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Rusya cumhurbaşkanının Ortadoğu işlerinde özel temsilcisi Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihali Bogdanov, dün öğleden sonra İran dışişleri bakanı yardımcısı Hüseyin Caber Ensari ile ikili görüşmeleri ardından yaptığı açıklamada, Tahran ve Moskova’nın Suriye krizinin sonlandırılması ilğe ilgili görüşlerinin Suriye’de ateşkesin sağlanması kararnamesine yansıdığını bildirdi.

İran ve Rusya temaslarının yıllardan beri devam ettiğini v eşimdi de Türkiye’nin de buna eklendiğini ve bu üç ülkenin ortaklığı ile Suriye’de geniş kapsamlı bir ateşkesin sağlandığını belirten Rus diplomat, Suriye barış görüşmelerinin 23 Ocak tarihinde Kazakistan’ın Astana kentinde üç ülke liderleri arasında gerçekleşeceğini bildirdi.

Bu görüşmelerin Suriye krizi için bir ön hazırlık olacağını belirten Bogdanov, görüşmelerin daha sonra Suriyeli gruplar arasında devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.