Moskova’da Müslümanların çalıştığı bir atölyede yangın: 12 ölü

  • 02 Şubat 2016
  • 772 kez görüntülendi.
Moskova’da Müslümanların çalıştığı bir atölyede yangın: 12 ölü

Moskova’da iki gün önce Orta Asyalı Müslümanların çalıştığı bir atölyede çıkan yangında, 12 kişinin öldüğü açıklandı. Ölenlerden üçü çocuk. Yangının kundaklama nedeniyle çıktığı ve hayatını kaybedenlerin de Kırgız ve Özbek asıllı oldukları belirtiliyor.

Moskova’daki bir konfeksiyon atelyesinde üçü çocuk olmak üzere Orta Asyalı 12 Müslüman göçmen çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti.
Azadlık radyosu haberine göre, 31 Ocak tarihindeki ilk incelemelere göre, yangının kundaklama olayı olduğu belirlendi. Rus savcılar, olayla ilgili ceza davası açtı.
Yangının ardından ilk yapılan açıklamalarda, bir kişinin öldüğü belirtilmişti. 30 Ocak tarihinde Moskova’nın Strominka caddesinde meydana gelen yangında ölenlerin ikisinin Özbek, diğerlerinin Kırgız vatandaşı olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Moskova’daki Kırgızistan Büyükelçiliği olayı ve rakamları doğruladı.
Özbek yetkililer olay sonrası herhangi bir açıklama yapmazken ölen Özbek Müslümanların kimliği ile ilgili açıklama da yapılmadı.
Özbekistan’ın Rusya Büyükelçiliği temsilcisi Azadlık radyosunun konu ile ilgili sorusuna durumu incelediklerini, ama olayla ilgili net bir bilgileri olmadığını söyledi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı yangında ölen Kırgız vatandaşlarının ailelerine taziye bildirdi ve ölenlerin cenazesinin vatanlarına getirilme masraflarının devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.
Olayın son zamanlarda Rusya’da giderek artan Müslüman ve yabancı düşmanlığı ortamında gerçekleşmesi ülkede yaşayan Müslümanları tedirgin etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.