Mossad başkanı bazı Arap rejimleriyle görüştü

  • 09 Ocak 2019
  • 1.874 kez görüntülendi.
Mossad başkanı bazı Arap rejimleriyle görüştü

Terör rejimi İsrail istihbarat servisi başkanı Yossi Cohen’in, son zamanlarda Arabistan, BAE ve Mısır istihbarat teşkilatları başkanlarıyla görüştüğü bildirildi.

Fars haber ajansına göre, Mossad başkanı sözkonusu görüşmelerde ‘İran’ın bölgedeki nüfuzu ve etkisi konusunu’ ele aldı.

İngiltere merkezli yayım yapan Middle East Eye haber sitesinin kendi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre toplantının, Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası ABD ve Suudi Arabistan arasında yaşanan “soğukluk”tan sonra gerçekleştiği belirtildi. Söz konusu toplantı hakkında bilgi sahibi olan bir istihbarat yetkilisi ise, “Trump elinden geleni yaptı ve daha fazlası için uğraşmayacaktı.” dedi.

Irkçı İsrail rejimi dış istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Cohen’in Türkiye’nin bölgede artan etkisine karşı Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısırlı yetkililerle bir araya geldiği iddia edildi.

Siyonist rejimi kanallarından ’10 TV’ geçen pazartesi günü verdiği habere, ırkçı rejim İsrail İşçi Partisi başkanı Avi Gabay’ın gizlice Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiğini bildirmişti.

Sözkonusu İsrail kanalı, Gabbay’ın, 2 aralık 2018’de BAE’ne gittiği ve üst düzey iki yetkiliyle görüştüğünü bildirdi.

Sözkonusu görüşmelerde, Filistinliler ve siyonistler arasında çatışma, Asrın anlaşması, Uzlaşı, İran konusu gibi meselelerin ele alındığı bildirildi.

Terör rejimi İsrail ile Fars körfezindeki bazı ülkeler arasında son aylarda ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde diplomatik görüşmelerde ciddi artış gözlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.