Muallim: Medya Araçlarının Çarpıttıkları Haberleri Doğru Aktarmada Parlamenterlere Önemli Rol Düşüyor.

  • 25 Mart 2015
  • 713 kez görüntülendi.
Muallim: Medya Araçlarının Çarpıttıkları Haberleri Doğru Aktarmada Parlamenterlere Önemli Rol Düşüyor.

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim bugün sabah saatlerinde Filip Dewinter başkanlığında Belçika Federal Temsilciler Meclisinden bir parlamenter heyeti kabul etti.

Suriye ile Suriye’de yaşananların gerçeğini idrak eden Batılı halklar arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede Muallim Suriye’de son durumlara ışık tuttu.

İki taraf kimi Arap, bölgesel ve evrensel devletlerin Suriye’de halka ve hizmet kurumlarına karşı her türlü vahşeti işleyen terör çetelerine sağladıkları desteğin rolüne vurgu yaparken, tüm dünya halklarını tehdit eden terör tehlikesinin önüne geçilmesi için bu desteğin kesilmesi ve koordinasyonun yapılması önemine dikkat çekti.

Muallim Batılı kimi medya araçlarının hükümetlerin politikaları kapsamında gerçekleri çarpıttıkları ve kamuoyunu kandırdıklarına işaret ederken, gerçeklerin çarpıtılmadan Batılı halka aktarılmasını sağlamada parlamenterlerin rolüne dikkat çekti.

Suriye’nin ordusu ve halkıyla teröre karşı savaşını azim ve kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan Muallim; Suriye’de sınırlı kalmayacak terör tehlikesinin önüne geçilmesi için uluslar arası düzeyde koordinasyon ve işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Batılı devletlerin Suriye ve halkına yönelik ekonomik yaptırımlara işaret eden Muallim; bu zalim yaptırımların birinci dereceden halkın yaşam lokmasını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Görüşmede Dewinter  Suriye’nin direnmeye devam etmesinin, Belçika ve tüm Avrupa’nın çilesini çektiği terör ve radikalliğe karşı mücadelede büyük bir önem teşkil ettiğini vurguladı. Dolayısıyla Suriye hükümeti ile koordinasyon ve işbirliğinin mutlak bir gereklilik teşkil ettiğini belirten Dewinter; terörün Avrupa halklarını da tehlikesi altına aldığına dikkat çekti.

Dewinter ziyaretinde kendisine eşlik eden Belçika Senato Konseyi ve Parlamentosundan üyelerle birlikte Suriye’de yaşananların gerçeği, teröre karşı savaşı ve ekonomik yaptırımların olumsuz etkilerini Belçika kamuoyuna aktarmaya çalışacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.