Muaz el-Hatib: Muhaliflerin Faaliyetleri 13 İstihbarat Örgütünün Gözetimi Altındaydı…

  • 02 Aralık 2014
  • 904 kez görüntülendi.
Muaz el-Hatib: Muhaliflerin Faaliyetleri 13 İstihbarat Örgütünün Gözetimi Altındaydı…

Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün eski Başkanı Muaz el-Hatib, muhaliflerin faaliyetlerinin 13 istihbarat örgütünün gözetimi altında olduğunu açıkladı.

Londra’da yayımlanan el-Arabi el-Cedid gazetesine demeç veren Muaz el-Hatib, başkanlığını yaptığı Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün toplantılarının 13 ülkenin istihbaratının gözetimi altında olduğunu söyledi.

Muaz el-Hatib, Amerika’nın girişimiyle 11 Kasım 2012’de Katar’da kurulan Ulusal Koalisyon adlı örgüte başkan seçildiği zaman halkına hizmet etmek için kendisine 4 ay süre verdiğini belirterek başaramaması durumunda istifa etme kararı aldığını ve öyle de yaptığını söyledi.

Muaz el-Hatib, “Anladım ki iş yapamayacağım. Siyasi gruplar Suriye’ye önem vermek yerine kendileri için konum ve makam elde etme peşindeydi” dedi.

Bölgesel ve bölge dışı tarafların kendisini bir oyuncak gibi kullanmasına izin veremediğini belirten Muaz el-Hatib, “Örneğin askeri konsey kurulmuştu; ama ben onun toplantılarının hiçbirinden haberdar değildim. Daha sonra anladım ki bazı fırsatçı üyeler benden habersiz şekilde bu konseyle koordinasyon kurmuş ve 13 istihbarat örgütü toplantılarda hazır bulunmuş.” dedi.

Muaz el-Hatib, Ulusal Konsey başkanlığını 7 ay sürdürmesini ise örgütün iç tüzüğü ile açıkladı ve yeni başkan seçilinceye kadar görevde kalmak zorunda oluşuyla izah etti.

Muaz el-Hatib’in sözünü ettiği ‘Özgür Suriye Ordusu Genel Kurmayı’ diye de adlandırılan Askeri Konsey, Dostlar Grubu çekirdek üyelerinin askeri ve istihbarat yetkililerinin katılımıyla 7-9 Aralık 2012’de Antalya’daki bir otelde kurulmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.