Mübarek’in Tahliyesi İçin Son Adımlar Atılıyor

  • 13 Ocak 2015
  • 927 kez görüntülendi.
Mübarek’in Tahliyesi İçin Son Adımlar Atılıyor

Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in 3, çocuklarının 4 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldığı “yolsuzluk davasında” temyiz başvurusu kabul edildi, Mübarek’in tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak serbest bırakılması bekleniyor.

Mısır’da devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile çocuklarının ağırlaştırılmış hapis cezası aldığı, kamuoyunda “Başkanlık sarayları” olarak bilinen davada, temyiz başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır Temyiz Mahkemesi, Mübarek’in yanı sıra oğulları Ala ve Cemal ile 4 sanığın yargılandığı, kamuoyunda “Başkanlık sarayları” adıyla bilinen davada, avukatların yaptığı temyiz başvurusunu kabul etti. Böylelikle davanın yeniden görülmesinin yolu açıldı.

Kahire Ceza Mahkemesi 21 Mayıs’ta, “cumhurbaşkanlığı bütçesi için ayrılan yaklaşık 18 milyon doları zimmete geçirmek, resmi belgede sahtecilik ve kamu malına kasıtlı olarak zarar vermek”ten Mübarek’in 3, oğulları Ala ve Cemal’in ise dörder yıl ağırlaştırılmış hapsine hükmetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.