Muhammed Abdusselam: Düşman Batı Sahilinde Toplu İntihara Doğru Gidiyor

  • 23 Haziran 2018
  • 1.959 kez görüntülendi.
Muhammed Abdusselam: Düşman Batı Sahilinde Toplu İntihara Doğru Gidiyor

Yemen Ensarullah Hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Dünya üzerinde hiçbir güç Yemen halkının kendini savunma hakkını onlardan alamaz çünkü Yemen halkı aziz ve onurlu bir halktır. Yemen halkının müdahaleler karşısındaki tutum şu inanç doğrultusundadır; kendini savunma mukaddes bir haktır ve yasalar ve din tarafından korunmuştur.

Muhammed Abdusselam daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Yemen’in batı sahilinde müdahalelerin artması nedeniyle diğer bölgelerdeki halk Hudeyde’deki halkla birlik olmuştur.

Abdusselam açıklamalarının devamında, Yemen ordusu ve halk komitelerinin batı sahilindeki çatışmalarda kazandığı başarıları mucize olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı: Düşmanın batı sahiline saldırma konusundaki adımı onların toplu intihara doğru gittiklerini gösterir.

Ensarullah Hareketi sözcüsü daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Şehitler Yemen Allah’ın yardımı, ordu ve halk komitelerinin gücüyle varlığını korusun diye canlarını feda ettiler. Bizler gerçek bir hakimiyete sahip olan bir hükumetin kurulmasının şehitlere vefa gösterilmesi konusunda yapılması gereken en önemli şey olduğuna inanıyoruz. Bu hakimiyeti özgür ve vefalı Yemenlilerin tamamı inşa etmelidir ve bu konuda kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Yemen’in, halkına ve halktan çeşitli gruplara saygı duyacak ve onlara hizmet yolunda gece gündüz çalışacak bir iç hükumete ihtiyacı bulunmaktadır.

Muhammed Abdusselam son olarak şu ifadeleri kullandı: Yemen’in acilen hakimiyetini savunacak ve ilişkilerini dostluk ve karşılıklı saygıya dayalı kuracak güçlü bir hükumete ihtiyacı var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.