Muhammed Ali el-Husi: ABD Yemen’e Karşı Yeni Bir Komplo Planlıyor

  • 10 Temmuz 2020
  • 1.044 kez görüntülendi.
Muhammed Ali el-Husi: ABD Yemen’e Karşı Yeni Bir Komplo Planlıyor
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi, ABD Dışişleri Bakanı’nın bir tankere yönelik tehditlerini ABD’nin Yemen’e karşı yeni komplosunun bir kanıtı olarak nitelendirdi.
Yemen Ensarullah Hareketi’nin üst düzey yetkilisi Muhammed Ali el-Husi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun El-Hudeyde kıyılarındaki Safar tankerini havaya uçurma tehdidini ABD’nin Yemen’e yönelik komplosunun bir kanıtı olarak nitelendirdi.
El-Husi twitter hesabında şu ifadelerde bulundu: ‘NASA’ya göre, Amerikalılar tarafından gemiyi uzaktan kontrol etmek için bir miktar radyasyon gönderilmesi uzak bir ihtimal değildir.
Safar tankerinin değerlendirilmesinde ve korunmasında herhangi bir engel olmamasına ve bunun bizim kendi isteğimiz olmasına rağmen bu konuda çözümler sunduk ama kendilerini barışın habercisi olarak göstermeye çalışan ülkelerin bu konuya verdikleri değer bir aldatmacadır ve gerçek, Yemen’in bütün evlatlarına karşı dayatılan cinayet ve kuşatmadır.’
ABD Dışişleri Bakanı Çarşamba günü Safar petrol tankerine saldırının tehlikeli çevresel sonuçları hakkında uyardı.
Safar tankeri, son dört yıldır el-Hudeyde’deki Ras-Issa limanına demir attı ve bir milyondan fazla varil hafif petrol içeriyor.
Sana hükümetinin petrol şirketi daha önce Suudi Arabistan liderliğindeki Yemen karşıtı Arap koalisyonunun Kasım 2016’da Safar tankerine erişimi ve bu tankerin tamiri ve bakımı ile ilgili eylemleri engellediğini söylemişti.
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü daha önce Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından, bu hareketin el-Hudeyde kıyılarında Safar petrol tankerindeki sızıntılardan sorumlu olduğu yönündeki iddiasını reddetmiş ve “ Biz uzun zamandır Safar’ın korunmasını istedik, ancak ABD destekli işgalci güçler, acımasız bir kuşatma ile herhangi bir bakımı engelledi” ifadesinde bulunmuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.