Muhammed Ali El’Husi: Avrupa Parlamentosu’nun Arabistan’a silah satışına yaptırım kararı olumlu

  • 26 Şubat 2016
  • 766 kez görüntülendi.
Muhammed Ali El’Husi: Avrupa Parlamentosu’nun Arabistan’a silah satışına yaptırım kararı olumlu
Yemen devrimcileri yüksek komitesi başkanı Muhammed Ali El’Husi, Avrupa Parlamentosu’nun Arabistan’a silah satışına yaptırım getirmesi kararının olumlu olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Yemen’deki operasyonlarda yaşanan insan hakları ihlalleri inceleninceye kadar Suudi Arabistan’a silah ambargosunu öngören bir kararı onayladı.

El’Husi, Avrupa Parlamentosu’nun sözkonusu ilk planına göre, Arabistan’a silah satışına yaptırım geleceğini belirterek; ‘Bu karar hiç kuşkusuz Suudi rejiminin Yemen’e yönelik insanlık dışı saldırısı, işgal, cinayet ve uluslararası hukuku çiğnemesinin göstergesidir’ dedi.

El’Husi, Suudi rejiminin Amerika’nın desteğinde Yemen’e saldırdığı ve Yemen’de başta sivilleri öldürmek olmak üzere bu ülkenin altyapı projelerini ve kentlerini vurarak harabeye çevirdiğini belirtirken, Avrupa Parlamentosu’nun Arabistanla ilgili kararının olumlu olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller grubunun internette yayınladığı açıklamaya göre, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki operasyonlarında yaşanan insan hakları ihlalleri araştırılıncaya kadar Avrupa’dan bu ülkeye silah ambargosu uygulanacak.

AP’de 212’ye karşı 359 oyla kabul edilen karar, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’de düzenlenen operasyonların uluslararası hukuka uygunluğunun araştırılmasını öngörüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.