Muhammed Cevad Laricani: Batılı Ülkeler, Gazze’de Terör Rejimi İsrail Tarafından Binlerce İnsanın Öldürülmesine Sessiz Kaldılar

  • 08 Haziran 2015
  • 1.055 kez görüntülendi.
Muhammed Cevad Laricani: Batılı Ülkeler, Gazze’de Terör Rejimi İsrail Tarafından Binlerce İnsanın Öldürülmesine Sessiz Kaldılar

İran Yargı Gücü İnsan Hakları Merkezi Sekreteri Muhammed Cevad Laricani, Batı’nın terörizmle mücadele iddialarını, çifte standart olarak niteledi.

Laricani  dün Tahran’da Avrupa Parlamento heyeti ile görüşmesinde yaptığı açıklamada,  İran’ın batının insan haklarıyla ilgili iddiası konusunda kuşkulu olduğunu  çünkü bazı batılı  ülkelerin bir dosya için büyük kampanya yaptıklarını ama  Gazze’de  terör rejimi İsrail tarafından  binlerce insanın öldürülmesi karşısında sessiz kaldıklarını söyledi.

Laricani,  Ortadoğu gelişmelerine de temasla, Suudi Rejiminin  Batının bölgedeki asıl  müttefiki olduğunu belirtirken,  bu rejimin  Suriye, Irak, Libya ve Yemen’de   krizlerin ve  insani açıdan  telafisi mümkün olmayan hasarların asıl sorumlusu olduğunu belirterek,  ama bütün bunlara rağmen Batılı ülkelerin bu konuda duyarsız kaldıklarını  söyledi.

İran Yargı Gücü İnsan Hakları Kurumu Sekreteri,  İran’ın terörizmle mücadelede ciddi olduğunu  belirterek, İran’ın kaçakçılık ve terörizmle mücadelede ön sırada olduğunu ama maalesef batılı ülkelerin İran’a  yardım ve destek yerine  sorun çıkardığını söyledi.

Laricani, Batının bir taraftan  terörizm  ile mücadele ve insan hakları  savunucusu iddiasında bulunduğunu ama en tehlikeli teröristlerin Avrupa başkentlerinde  serbestçe  dolaştıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.